Alegerea sistemului de culisare si a modelului usii se va face in functie de spatiul disponibil, dar si de stilul de amenajare a intregii locuinte. Usile glisante pot inlocui absolut orice usa din casa , fie ca vorbim despre baie, bucatarie, dormitor, living, hol sau chiar camera copiilor, mai ales daca locuiesti intr-un apartament mic si cauti solutii de optimizare a spatiului.

Iata cateva avantaje ale inlocuirii usilor obisnuite cu usi culisante:

  • Aspectul deosebit este primul avantaj vizibil al usilor glisante. Aparute relativ recent pe piata de profil, comparativ cu usile obisnuite, modelele culisante se deosebesc prin designul lor deosebit, usor de integrat in locuintele moderne.
  • Manevrarea usoara si durata de viata mai lunga. Specialistii spun ca spre deosebire de sistemele usilor clasice (balamalele), care se lasa in timp, datorita greutatii pe care o suporta, sistemele usilor culisante rezista mai mult timp.
  • Siguranta pentru copii. Usile glisante anuleaza riscul prinderii degetelor celor mici intre tamplarie si usa. Mai mult, o usa culisanta nu se va tranti niciodata din cauza curentilor de aer.
  • In apartamentele sau garsonierele mici, usile culisante din sticla pot inlocui cu brio anumiti pereti, separand la nevoie zonele de activitate si pastrand in acelasi timp senzatia de spatiu degajat.
­